AM Press Logo
Muzeul Pietrei

TOP‌ ‌5‌ ‌greșeli‌ ‌pe‌ ‌care‌ ‌le‌ ‌fac‌ ‌tinerii‌ ‌ părinți‌ ‌când‌ ‌își‌ ‌hrănesc‌ ‌copiii‌

Atunci când vine vorba de mâncarea celor mici, adulții sunt preocupați să afle care sunt cele mai bune și mai nutritive alimente și care sunt cele “interzise”. Din păcate, meniul nu este singurul aspect de care ar trebui să aibă grijă, ci și modul în care este servită hrana. 

 

Atât cei care au un bebeluș pentru prima oară, cât și cei care au deja experiență, se pot lovi de astfel de probleme. Deși mesele nu trebuie să reprezinte motive de stres nici pentru cei mici, nici pentru cei mari, este indicat să eviți o serie de greșeli în această privință. 

 

Iată care sunt cel mai des întâlnite abateri ale părinților atunci când îi hrănesc pe micuții lor

 

  1. Nu lași copilul să mănânce cu mâna lui pentru a nu se murdări.

Una dintre preocupările adulților față de copii este aceea ca cei mici să nu se murdărească. Acest lucru se aplică, în multe familii, și în cazul mesei. Deși este văzută ca o neplăcere pentru părinți, dorința copilului de a mânca singur este una naturală, care îi permite să dezvolte o relație sănătoasă cu hrana.

 

  1. Îi dai să mănânce în brațe până la o vârstă prea mare.

Poziția și cadrul în care îl hrănești vă pot ușura existența amândurora pe termen lung, dacă ții cont de sfatul experților. Începând cu vârsta de 5 luni, când poți introduce în regimul copilului și alimente solide, este adecvat ca el să se bucure de propriul loc. Însă pentru asta, ai nevoie de un aranjament special. Pe Babyneeds.ro găsești scaune de masă pentru cei mici, care oferă sprijinul necesar copilului. Suportul îl va ajuta să înceapă să mănânce singur și să se familiarizeze cu hrana, fără să facă prea mult deranj. 

 

  1. Îl forțezi să termine tot din farfurie.

Deși este normal ca părinții să se preocupe de aportul nutritiv al copilului, mulți dintre ei tind să exagereze în această privință. Vei observa că, atunci când cel mic refuză să mai mănânce, mama sau tatăl insistă ca el să termine tot din farfurie sau, cel puțin, să mai ia una – două înghițituri. Din nefericire, este o abordare greșită, care creează dezechilibre în relația copilului cu mâncarea. Chiar dacă pare că mănâncă puțin, acesta se va hrăni cu cantitatea de care are nevoie organismul său.

 

  1. Îl motivezi cu desert pentru a mânca felul principal.

Promisiunea că va primi ceva dulce dacă termină mâncarea din farfurie nu face decât să strice modul în care copilul se raportează atât la felurile principale, cât și la desert. În mod normal, el trebuie să accepte să consume alimentele pentru că îi este foame. Dacă mănâncă gândindu-se la dulciuri, atunci va tinde să le favorizeze pe termen lung.

 

  1. Îi dai mâncăruri dulci sau sărate prea des, înainte de a avea vârsta potrivită.

Cu cât îl expui mai devreme la alimente sau băuturi cu gust dulce sau sărat, cu atât mai des va simți nevoia să le consume. Dat fiind faptul că excesul de zahăr și sare este dăunător, este bine ca cel mic să fie mulțumit cu mâncăruri care nu sunt pregătite din abundență cu aceste două ingrediente.

 

Tu ce greșeli eviți cu orice preț în alimentația copilului tău? 

 

Sursa foto: Unsplash.com

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!