Top cele mai căutate job-uri din 2022

Top cele mai cautate job uri din 2022

Dacă vrei să-ți găsești un loc de muncă în 2022, este important să știi care sunt cele mai solicitate și la mare căutare. Fie că intri pe piața munci pentru prima dată, fie că doar dorești să-ți schimbi cariera, este bine să știi care este deschiderea spre un anumit domeniu.

Acest lucru, implicit, te poată scăpa de foarte mult efort și timp pierdut. De asemenea, poți folosi informațiile din acest articol pentru a-ți reorienta cariera sau studiile în concordanță cu piața de desfacere a unui anumit domeniu.

Iată top cele mai căutate job-uri din 2022.

1.      Specialist în inteligența artificială

Conform unor rapoarte ale specialiștilor, cererea pentru astfel de specialiști a crescut cu 74% în ultimii patru ani, și este în continuă creștere. Specialiștii în IA lucrează într-o varietate de industrii, dar cu abilități axate pe IT și programare.

Munca lor constă în dezvoltarea de noi produse bazate pe inteligență artificială și îmbunătățirea celor deja existente. Poți verifica pe fiecare site locuri de munca faptul că, într-adevăr, specialiștii în acest domeniu sunt la foarte mare căutare.

2.      Specialiști în social media

Social media a devenit, în sine, o societate în care tot mai multe persoane își găsesc un job specific în care să-și investească aptitudinile și calitățile. Un loc de muncă în domeniul social media nu doar că este fiabil, dar poate fi și deosebit de bine remunerat.

Fie că vorbim despre social media specialist, digital marketing specialist, specialist în e-commerce sau influencer, atât timp cât știi cum să comunici cu oamenii și ai skill-urile necesare pentru a evolua și a te conforma la tendințele în continuă schimbare, nu-ți lipsește nimic.

3.      Specialiști în domeniul științific

Domeniul științific este unul dintre cele mai versatile și complexe domenii de activitate. Activitățile specifice se resfrâng asupra domeniului medical, al științelor exacte, ingineriei și arhitecturii, iar lista ar putea continua la nesfârșit.

Într-un asemenea domeniu, deseori se pleacă „de jos”, cum s-ar spune, iar încetul cu încetul evoluezi în carieră. La început, s-ar putea să fie nevoie de o scrisoare de intentie exemplu pentru a te angaja. Dar odată ce ai intrat în domeniu, cel mai greu pas a fost deja făcut.

4.      Antreprenorii și afacerile proprii

De asemenea, în ultimii doi ani antreprenoriatul a devenit un obiectiv pentru foarte multe persoane. Ficare dorește să-și lanseze o afacere proprie, de succes, și să-și livreze și vinde produsul (sau serviciul) către potențialii clienți. Iar succesul poate fi chiar extrem de aproape.

Chiar dacă într-un astfel de domeniu lucrurile nu sunt întotdeauna sigure, poate merită să încerci. Dacă ai un produs sau serviciu care simți că merită cunoscut și că ar prinde rapid la public, oferă-ți o șansă. S-ar putea să fie chiar șansa care îți va schimba viața!

În cele din urmă, când vine vorba de a-ți alege un job, poate remunerația nu ar trebui să fie principala variabilă pe care să o iei în calcul. Este important să te axezi pe un domeniu care știi că-ți place și în care să simți că poți evolua din mai multe puncte de vedere, nu doar profesional.

Parteneri