• Home
  • Spiritualitate
  • Se apropie Floriile. Ce reprezintă ramurile de salcie și de ce se sfințesc

Se apropie Floriile. Ce reprezintă ramurile de salcie și de ce se sfințesc

florii 1

Floriile se sărbătoresc anul acesta pe 12 aprilie, zi de mare însemnătate pentru toți creștinii ortodocși. În această duminică se respectă multe obiceiuri străvechi, ce diferă de la o zonă la alta, dar care sunt, toate, ținute cu are sfințenie.

Printre cele mai importante tradiții de Florii se numără și sfințirea ramurilor de salcie. Iată care este legenda lor și ce se spune în popor.

Potrivit site-ului traditii-superstitii.ro, în ziua de Florii se sfințesc ramurile de salcie, iar acest obicei este unul dintre cele mai cunoscute și respectate.

În ziua de Florii, ramurile de salcie sunt aduse de credincioși, dimineața, la biserică unde vor fi sfințite de către preot. După terminarea slujbei fiecare participant va lua crenguțe de salcie acasă, pe care le va păstra lângă o icoană. Aceaste crengi de salcie se consideră că au puteri nebănuite și în vreme de necaz sau boală vor de ajutor celui care le folosesc. O veche legendă ne spune că Maica Domnului, vrând să-și vadă Fiul ce tocmai fusese răstignit, nu a putut să-și continue drumul din cauză că o apă mare i s-a ivit în cale. S-a rugat de toate buruienile s-o treacă apa, însă doar salcia a fost cea care a ajutat-o. Astfel, Maica Domnului a binecuvântat salcia ca oamenii să o ducă la biserică, iar preoții să o slujească.

Sursa – click.ro

Parteneri