Tragedia de la Sângeru-Prahova. Aseară târziu, Arafat a sistat căutările celor trei copii aflați încă în mâl. De dimineață…

Sâmbătă dimineața au fost reluate căutările pe albia umflată a Cricovului Sărat, după ploile care n-au încetat toată noaptea. Din cei patru copii luați de ape, cu casă cu tot, doar o fetiță de trei ani a fost găsită, dar eforturile de resuscitare ale echiajelor SMURD au fost zadarnice.

”Secretarul de stat Arafat a decis întreruperea căutărilor aseară târziu, a declarat în această dimineață, pentru AMPress, primarul comunei, Gheorghe Radu. Nu e cazul să punem alte vieți în pericol, pentru că în albia principală apa era în unele locuri de patru metri adâncime. Acesta a fost motivul deciziei. Au rămas cei de la 4×4, voluntarii, care s-au retras și ei târziu, revenind cu căutările când s-a luminat de ziuă. La orele 8,00 au revenit și pompierii, iar sătenii sunt și ei pe malul apei care e încă foarte mare”.

”Acum nu plouă, dar gârla, că așa îi ziceam din copilărie, gârla care a devenit într-o singură oră fluviu, a îngrămădit mari cantități de mâl, copaci, resturi de garduri și porți în anumite locuri. Copiii pot fi în oricare din aceste locuri”, spune poetul Lucian Avramescu, sângerean, care știe perfect topografía zonei (femeia a supraviețuit agățându-se de un copac din grădina casei sale părintești) și a arătat celor veniți de la Ploiești, Mizil și Urlați locurile unde ar putea fi bieții copii. E vorba de încă doi băieței, cel mare de șase ani, al doilea ceva mai mic și o fetiță de nouă luni.luci pe gârlă 1

Distribuie prietenilor

”E o încercare pe care satul n-a trăit-o niciodată. În zona strict delimitată în care s-a descărcat potopul, nici măcar nu-s păduri tăiate, dimpotrivă, sălbăticia vegetației a acoperit terenuri cândva cultivate”, mai spune poetul are crede că ”Dumnezeu plânge împreună cu noi, neputincios ca un salvator care a uitat cum poate fi scos la viață un copil. Azi ar fi trebuit să fie Ziua Copilului, zi care și-a pus, la Sângeru, doliu”.

Giorgiana Radu, AMPress