• Home
  • Prima
  • Tragedie la Sângeru-Prahova: Apele Cricovului Sărat au luat o casă cu patru copii, între șase luni și șase ani

Tragedie la Sângeru-Prahova: Apele Cricovului Sărat au luat o casă cu patru copii, între șase luni și șase ani

cod rosu de inundatii 1

Căderea uriașă de ploi într-un interval de o oră a ridicat apele Cricovului Sărat la o cotă neatinsă vreodată, vineri, între orele 15.00 și 16.00.

sangeru mal 1”Pârâul, pe care îl treceai cu pasul, a devenit imediat o Dunăre, declară pentru AMPress, primarul Gheorghe Radu. O casă în care locuiau soțul de 26 de ani, soția de 22 de ani și cei patru copii ai lor, doi băieți și două fete, cel mai mare de șase ani, cea mai mică de șase luni, a fost luată cu totul de ape. Soția a fost salvată de noi la un kilometru mai jos, unde se agățase de o rădăcină din malul unei grădini, dar copiii, toți adunați pe o saltea, n-au mai putut fi găsiți. Pompierii îi caută, dar sunt șanse minime de a mai găsi pe cineva în viață”.

Tatăl copiilor își plânge disperarea, iar mama a fost luată de un echipaj SMURD și dusă la spital.

Din casa nefericitei familii nu a rămas decât temelia.

Primarul a mai declarat că intervine cu pompierii la Mireș, sat aparținător comunei Sângeru, unde două femei au fost luate de ape, dar ambele au fost salvate, parțial de noroc.
Comuna, una dintre cele mari ale județului Prahova, trăiește prima oară o asemenea tragedie.

UPDATE, orele 20,30: Fetița de trei ani, găsită în mâl, la circa un kilometru de casa luată de ape a fost intens resuscitată, dar fără rezultat. Plămânii, așa cum a declarat pentru AMPress unul dintre salvatori, au aruncat afară noroi, iar timpul de la înec pânâ când a fost găsită a fost de circa două ore. Copila nu a mai putut fi salvată. Ea a fost găsită la mică distanță de locul în care mama ei rezistase agățată de creanga unui pom, iar apele erau încă puternice.

lucian avramescu inundatii 1”Din fericire, dacă există fericire în nenorocire, mama supraviețuitoare s-a agățat de un pom din grădina casei în care m-am născut. Am căutat, venit de la București în clipa declanșării potopului, dimpreună cu pompierii, sperând să salvez o viață măcar. De sub ochii mei a fost scoasă din mâl fetița de trei ani. Am căutat cu mâinile în mâl. Degeaba. Dumnezeu îneacă satul meu și nu știu de ce”, spune poetul Lucian Avramescu, găsit între cei care se agățau de speranța că măcar un copil e în viață.

Din păcate, ceilalți trei frați nu au fost încă găsiți, dar practic, șansele să mai fie în viață sunt aproape nule. Speranțele au adunat pe malurile Cricovului Sărat cetățeni, pompieri, jandarmi care continuă la această oră căutările.

A reînceput ploaia, la orele 21,00.

Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri