• Home
  • Prima
  • Traian Băsescu, confirmat de instanță COLABORATOR al Securităţii. Curtea de Apel constată …

Traian Băsescu, confirmat de instanță COLABORATOR al Securităţii. Curtea de Apel constată …

basescu 2

Curtea de Apel București a admis vineri acțiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii și a constatat calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa fostului președinte Traian Băsescu, potrivit deciziei instanței. Ceea ce presa a scris de atâtea ori, cu dovezi şi mărturii, iar fostul preşedinte a negat fără să clipească, e azi confirmat de instanţă.

Anunțul oficial al Curții de Apel București: ”Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă”.

Băsescu și-a turnat colegii de facultate, semnând note cu numele conspirativ ”Petrov”. Potrivit CNSAS, Băsescu dădea informații la Securitate despre comportamentul, atitudinea și poziția colegilor săi față de regimul comunist.

Sprijinit din umbră, Băsescu a fost, din 89 şi până azi în funcţii mari – ministru al Transporturilor, primar general al Capitalei, președinte de două ori al unei Românii care a înfierat comunismul și Securitatea. Azi ne reprezintă la Bruxelles ca europarlamentar. Important e de  știut cine, ce instituție dependentă de fosta Securitate l-a ținut pe Băsescu și continuă să-l țină în funcții înalte.

C. Zamfir, AMPress

Parteneri