Traian Băsescu: Legea offshore, o bătălie între Dragnea și Tăriceanu pe gazele României. Lipsește INTERESUL ROMÂNIEI!

 

Traian Băsescu a scris pe Facebook că bătălia pentru legea offshore, care se poartă între ”atleții” Dragnea și Tăriceanu în Parlament e de fapt o bătălie pentru interese personale, interesul României ieșind din joc. Ei se bat prin ”servitori de meserie”, fiecare având alt interés. Iată postarea fostului președinte:

„În Parlamentul României este o bătălie fără menajamente pentru legea offshore care vizează taxarea extracţiei de gaze din Marea Neagră. „Atleţii” bătăliei sunt Dragnea şi Tăriceanu. Tăriceanu vrea taxe cât mai mici pentru a-şi satisface clientela şi a răspunde pozitiv loby-ului OMW şi EXXON, în timp ce Dragnea,supărat că nu a fost dus în America, se răzbună şi introduce taxe care fac practic necompetitive pe piaţă gazele româneşti din Marea Neagră favorizând astfel GAZPROM.
În această dispută purtată de cei doi aranjori prin servitorii de meserie Iulian Iancu pentru Dragnea şi Varujan Vosganian pentru Tăriceanu, lipseşte un element esenţial: INTERESUL ROMÂNIEI . Mă întreb, de unde până unde, deciziile în privinţa unui subiect precum resursele de gaze ale ţării sunt gestionate de doi preşedinţi de partide sau de preşedinţii celor două camere. Unde este guvernul, unde sunt specialiştii, unde este interesul României ?”
D. Dumitru, AMPress