• Home
  • Prima
  • Trei adolescenți s-au filmat dând foc unui câine și au postat imaginile pe internet

Trei adolescenți s-au filmat dând foc unui câine și au postat imaginile pe internet

caine

Trei adolescenți, cu vârste cuprinse intre 13 și 16 ani, s-au filmat dând foc unui câine și au postat imaginile pe internet.

Incidentul șocant a avut loc în comuna Mărăcineni din Buzău. Potrivit stiri.tvr.ro, adolescenții au stropit cățelul cu acetonă și i-au dat foc. Al treilea a filmat. S-au amuzat cu toții în timp ce bietul animal, transformat într-o bilă de foc, alerga speriat pe stradă și au postat imaginile pe o rețea de socializare.

În urma apariției filmuletului, mai multe persoane au fost indignate și au cerut implicarea autorităților. Polițiștii i-au chemat pe adolescenți la audieri în prezența părinților.

„Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, cu privire la acte de cruzime fața de animale, polițiștii din cadrul secției de poliție rurală Mărăcineni s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor”, a declarat Cosmin Stanciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Animalul chinuit a fost preluat de o asociație care îi acordă în continuare îngrijiri.

„Surprinzător, dar este într-o stare foarte bună! Nu i-a fost afectată deloc pielea. Se vede că nu doar o dată a fost traumatizat: se pune pe burtă, se linge pe bot, începe şi tremura necontrolat, astea sunt semne clare de traume. Lucrurile astea se întâmplă doar pentru faptul că nu avem o lege care să pedepsească mai aspru aceste personaje care schingiuiesc sau ucid animale”, a spus Marius Kirica, președintele Asociației „Kola Kariola”.

Parteneri