• Home
  • Prima
  • Trei americani, eliberați după ce au stat nevinovați 36 de ani la închisoare

Trei americani, eliberați după ce au stat nevinovați 36 de ani la închisoare

Trei americani de culoare, condamnați pe viață pentru o crimă pe care nu au comis-o, au fost eliberați după 36 de ani.

Un tribunal din Baltimore, la nord de Washington, a stabilit că Alfred Chestnut, Andrew Stewart și Ransom Watkins sunt nevinovați de uciderea lui DeWitt Duckett, un băiat de 14 ani omorât în 1983 în școala unde învăța.

Procuroarea Marilyn Mosby a declarat că aceștia vor fi despăgubiți.

”Această zi nu este o victorie, este o tragedie care le-a furat 36 de ani din viață”, a adăugat Mosby, care și-a cerut scuze pentru erorile comise de procuratură, scrie libertatea.ro.

Uciderea lu DeWitt Duckett a stârnit multă emoție într-o epocă în care școlile erau scutite de violența armelor de foc. Sub presiune, anchetatorii s-au orientat rapid către trei foști elevi ai școlii: Chestnut, Stewart și Watkins, tineri de culoare cu vârste de 16 și 17 ani. Aceștia fuseseră văzuți la locul crimei cu puțin timp înainte și doi dintre ei aveau o jachetă identică cu cea furată de la victimă.

Într-o primă etapă, martorii crimei au declarat că nu îi recunosc. Dar poliția a insistat și, în timpul procesului, patru persoane au declarat că cei trei sunt autorii crimei. Deși au negat, cei trei au fost condamnați de un juriu la închisoare pe viață, după trei ore de deliberări.

Acum un an, unul dintre ei a cerut redeschiderea cazului.
După analizarea dosarului, concluzia a fost că cei trei bărbați sunt nevinovați.

Parteneri