AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Trei suspecți de infectare cu varianta Omicron, în România

Trei persoane sunt suspecte în acest moment în România de infectare cu noua variantă Omicron, după ce au fost testate pozitiv la coronavirus la întoarcerea din Africa de Sud.

Este vorba de un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, care s-a întors din Africa de Sud și a fost testat pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă, a declarat că proba RT-PCR a fost recoltată marţi seară la Aeroportul Internaţional Maramureş, rezultatul fiind pozitiv.

„Jucătorul este internat în spital. Nu are probleme de sănătate, dar este ţinut sub observaţie şi beneficiază de tratament medical. Având în vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’, Bucureşti”, a spus Dan Bucă, potrivit g4media.ro.

Celelalte două persoane suspecte de infectarea cu Omicron s-au întors din Africa de Sud în același avion cu rugbiștii de la Baia Mare.

„Cele două persoane se află în carantină la domiciliu, în județele de proveniență Vaslui si Brașov”, a transmis Ministerul Sănătății.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!