Trump i-a sunat pe Merkel, Macron, May și Trudeau, explicându-le că ce a spus nu e chiar ce a spus

Retragerea SUA din Acordul de la Paris privind protecția comună a mediului, a creat vâlvă în diplomația internatională și comentarii agitate, inclusiv în firmele americane care nu-s de acord cu atitudinea lui Trump. Ca o replică precaută, președintele american a vorbit joi cu mai mulți lideri ai lumii pentru „a le explica personal” decizia sa de a se retrage din acordul de la Paris privind schimbarea climatică, a informat Casa Albă, conform agențiilor de presă.
Trump a discutat telefonic cu Angela Merkel, cu Emmanuel Macron, cu Theresa May și cu prim-ministrul canadian Justin Trudeau. Trump și-a exprimat recunoștința față de cei patru lideri „pentru că au purtat discuții oneste pe această temă în timpul primelor luni ale mandatului” președintelui american la Casa Albă, transmite Agerpres.
„Totodată, Trump i-a asigurat pe lideri că SUA sunt în continuare angajate în alianța transatlantică și în eforturile solide de protejare a mediului înconjurător”, a explicat într-un comunicat de presă Casa Albă, încercând să potolească valul de critici care vin din exterior, de la aliații SUA, dar și din țară.
D. Dumitru, AMPress