Trump i-a trimis lui Iohannis o scrisoare de felicitare pentru participanții la Summitul celor Trei Mări

Președintele american Donald Trump a trimis președintelui României Klaus Iohannis o scrisoare de felicitare pentru participanții la Summitul celor Trei Mări. El a amintit că anul trecut a susținut un discurs la Summitul celor trei Mări, organizat în Polonia, în care a reafirmat sprijinul SUA pentru obiectivele întâlnirii.

Anul trecut am avut onoarea de a susţine un discurs la Forumul de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări de la Varşovia, în Polonia. În cadrul vizitei mele, am reafirmat sprijinul ferm al Statelor Unite pentru Iniţiativa celor Trei Mări şi ţelul nostru comun de extindere a infrastructurii, creştere a legăturilor de afaceri, consolidare a securităţii energetice şi reducere a barierelor în calea unui comerţ liber, echitabil şi reciproc în Europa Centrală şi de Est.

În mesajul transmis, Donald Trump a felicitat România, Bulgaria, Ungaria, Austria şi Slovacia pentru progresul înregistrat în sprijinirea diversificării energetice prin construcţia de infrastructură pentru gazoducte.
Iniţiativa celor Trei Mări are un potenţial enorm de a furniza rezultate în aceste domenii şi în alte sectoare importante de cooperare. O nouă infrastructură energetică este esenţială pentru susţinerea unei integrări economice mai profunde, deschiderea accesului la noi pieţe şi diversificarea surselor de energie în întreaga regiune. Felicit România, Bulgaria, Ungaria, Austria şi Slovacia pentru progresul înregistrat în sprijinirea diversificării energetice prin construcţia de infrastructură pentru gazoducte.

Președintele SUA a arătat că Statele Unite rămân dedicate colaborării cu cele 12 state membre ale Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări, pentru extinderea infrastructurii energetice, de trasport și digitale.
Transmit mulţumirile mele domnului Klaus Iohannis, Preşedintele României, pentru organizarea acestui important eveniment şi domnului Rick Perry, Secretarul pentru Energie, pentru conducerea delegaţiei americane. Aştept cu interes să aflu despre progresul nostru comun în noi proiecte de investiţii şi parteneriate de afaceri. Statele Unite se angajează să rămână un puternic aliat şi partener în această Iniţiativă, pe măsură ce continuăm să ne concentrăm asupra dobândirii unei bogăţii şi securităţi sporite în secolul al XXI-lea, se arată într-un comunicat transmis de Casa Albă.