• Home
  • Știri
  • Trump plănuiește să se predea joi justiției, pentru procesul privind alegerile din 2020

Trump plănuiește să se predea joi justiției, pentru procesul privind alegerile din 2020

trump jos 1

Fostul preşedinte Donald Trump plănuieşte să se predea justiţiei pentru proces joi, la închisoarea tribunalului comitatului Fulton din Atlanta, statul Georgia, a informat luni CNN, citând surse, informează marţi Reuters, potrivit g4media.ro.

Data a fost stabilită luni, în timpul negocierilor cu biroul procurorului din comitatul Fulton cu privire la obligaţia de consimţământ şi condiţiile de eliberare, a raportat CNN.

Într-un rechizitoriu de 98 de pagini dezvăluit săptămâna trecută în Georgia, Donald Trump şi alţi 18 inculpaţi au fost acuzaţi de un total de 41 de capete de acuzare în legătură cu eforturile de a anula pierderea alegerilor de către Trump în 2020 din acest stat.

Când Trump se va preda, zona din jurul închisorii din Rice Street va fi blocată cu stricteţe, a declarat luni biroul şerifului local, care nu a menţionat momentul predării.

Un purtător de cuvânt al lui Donald Trump nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

„Voi merge joi la Atlanta, Georgia pentru a fi ARESTAT de o procuroare de EXTREMĂ STÂNGA”, a denunţat pe platforma sa Truth Social miliardarul republican, conform AFP.

Trump se va confrunta cu o cauţiune de 200.000 de dolari şi cu interdicţia de a trimită mesaje ameninţătoare pe reţelele de socializare, în timp ce fostul preşedinte al SUA aşteaptă un proces în Georgia sub acuzaţia că a încercat să modifice rezultatele alegerilor pe care le-a pierdut în 2020, conform unui dosar al instanţei de luni.

Documentul, un acord de obligaţiuni semnat de avocaţii lui Trump şi de procurorul districtual din Fulton, Fani Willis, stabileşte şi condiţiile de eliberare, inclusiv restricţii privind intimidarea martorilor şi obstrucţionarea justiţiei.

Donald Trump, favoritul nominalizării republicane la scrutinul prezidenţial din 2024 şi persoanele inculpate odată cu el au fost acuzaţi pe 14 august. Willis le-a dat termen până vineri la prânz (16:00 GMT) să se predea, în caz contrar vor fi arestaţi.

Parteneri