• Home
  • Prima
  • Trump spune că are o armă despre care Putin şi Xi nu au auzit niciodată: „Ceea ce avem noi este incredibil”

Trump spune că are o armă despre care Putin şi Xi nu au auzit niciodată: „Ceea ce avem noi este incredibil”

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump evocă o nouă armă „pe care n-o are nimeni altcineva”, în exploziva carte „Furia” a jurnalistului Bob Woodward, potrivit unor fragmente din carte, ceea ce i-a determinat pe experţii în domeniul armamentului nuclear să-şi dea febril cu presupusul, relatează AFP, citată de adevarul.ro.

Potrivit unor fragmente din carte, publicate de cotidianul Washington Post (WP), Trump s-a lăudat într-unul dintre cele 18 interviuri, pe care i le-a acordat lui Bob Woodward din decembrie 2019 în iulie 2020, că deţine o nouă armă despre care nu au cunoştinţă nici preşedintele rus Vladimir Putin şi nici preşedintele chinez Xi Jinping.

„Eu am construit un (sistem) nuclear… o armă, am construit un sistem de armament, sisteme de armanent, pe care nu le-a mai avut nimeni în această ţară”, declară preşedintele american, părând să se repete, potrivit acestor fragmente din carte, declaraţii datate la 5 decembrie 2019.
„Avem lucruri pe care nu le-aţi mai văzut niciodată, despre care nu aţi auzit niciodată vorbindu-se”, adaugă Trump.

„Avem lucruri despre care (preşedintele rus Vladimir) Putin şi (chinez) Xi (Jinping) nu au auzit niciodată vorbindu-se. Ce avem noi este incredibil”, dă el asigurări.

Bob Woodward, care a devenit celebru după ce a dezvăuit – împreună cu Carl Bernstein – scandalul Watergate, în anii ’70, scrie în carte că surse neidentificate au confirmat că armata americană are o „nouă armă secretă”.

Însă acestea nu i-au spus despre ce fel de tip de armă este vorba şi s-au declarat surprinse de faptul că Trump a vorbit despre ea.

Experţi au disecat aceste câteva fraze, pentru a încerca să ghicească despre ce armă vorbeşte Donald Trump.

Continuarea aici

Parteneri