• Home
  • Știri
  • Trump, victorie răsunătoare în Iowa, în prima competiţie din Partidul Republican pentru alegerile prezidenţiale din 2024

Trump, victorie răsunătoare în Iowa, în prima competiţie din Partidul Republican pentru alegerile prezidenţiale din 2024

Donald Trump

Donald Trump şi-a asigurat luni o victorie răsunătoare în Iowa, în prima competiţie din Partidul Republican pentru alegerile prezidenţiale din 2024, confirmându-şi dominaţia asupra celorlalţi contracandidaţi, în ciuda faptului că se confruntă cu zeci de acuzaţii penale.

Dornic să-şi ia revanşa electorală în noiembrie în faţa preşedintelui democrat Joe Biden, Donald Trump beneficiază acum şi de susţinerea unui contracandidat, omul de afaceri Vivek Ramaswamy, care, după scrutinul din Iowa, a anunţat că îşi încheie campania electorală şi îl sprijină de-acum pe fostul preşedinte.

Singura necunoscută din Iowa – cine se va clasa pe locul al doilea – a fost şi ea rezolvată: guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a reuşit să o devanseze pe fosta ambasadoare la ONU Nikky Haley, deşi aceasta părea în plină ascensiune, scrie money.ro.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, în vârstă de 45 de ani, a încheiat scurtinul din Iowa cu mult în urma lui Donald Trump, pe locul al doilea, devansând-o pe fosta ambasadoare ONU Nikki Haley, în vârstă de 51 de ani, cei doi luptându-se pentru a se impune ca principala alternativă la Trump.

Însă fostul preşedinte, în vârstă de 77 de ani, a câştigat cu o marjă fără precedent pentru o competiţie republicană în Iowa, întărindu-şi argumentul că nominalizarea sa drept candidat al Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie este o concluzie de la sine înţeleasă, având în vedere avansul său masiv în sondajele naţionale, scrie Reuters.

„MULŢUMESC IOWA, VĂ IUBESC PE TOŢI!!!”. a scris Trump cu litere mari pe platforma sa socială, Truth Social.

Cu 95% din voturile aşteptate deja numărate, Trump avea 51%, în timp ce DeSantis avea 21%, iar Haley 19%, potrivit Edison Research. Cea mai mare marjă de victorie într-un scrutin republican din Iowa fusese de 12,8 puncte procentuale pentru Bob Dole în 1988.

Continuarea aici

Parteneri