• Home
  • Știri
  • Trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a ajunge pentru ultima oară la Buckingham

Trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a ajunge pentru ultima oară la Buckingham

regina

Trupul neînsufleţit al reginei Elisabeta a II-a urmează să fie transportat marţi de la Edinburgh la Londra cu un avion la bordul căruia se va afla prinţesa Anne, singura fiică a suveranei. De la aeroport, unde vor fi prezenţi Regele Charles al IIIl-ea şi membri ai familiei regale, sicriul va fi dus la Palatul Buckingham.

Britanicii au făcut coadă toată noaptea de luni spre marţi pentru a se reculege în faţa sicriului reginei Elisabeta a II-a la Edinburgh, înainte de transferul său la Londra, unde se pregătesc ceremonii grandioase pentru această suverană extrem de populară şi cu o longevitate record în istoria Regatului Unit, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Plasat pe un catafalc şi acoperit cu steagul galben, roşu şi albastru al Scoţiei şi cu o coroană de flori albe şi coroana în aur masiv a Scoţiei depuse deasupra, sicriul a rămas accesibil pentru populaţie toată noaptea, păzit de patru arcaşi regali şi protejat de un cordon de securitate care ţine publicul la o distanţă de câţiva metri.

Parteneri