AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Tudorel Toader a pierdut alegerile pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași”: „Am sentimentul unei Monstruoase coaliţii”

În turul doi al alegerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), profesorul Tudorel Toader a pierdut funcția de rector în fața contracandidatului său Liviu-George MAHA cu scorul de 67-33%, potrivit g4media.ro.

Tudorel Toader a transmis o scrisoare colegilor universitari, prin care acuză o „campanie electorală plină de intimidări și neadevăruri”.

El merge mai departe comparându-și înfrângerea cu episodul istoric al domnitorul Alexandru Ioan Cuza care a fost silit să abdice și să părăsească țara. „Am sentimentul unei monstruoase coaliții”, le-a scris Tudorel Toader colegilor universitari, subliniind că „nu au contat realizările, nu au contat faptele, ci doar calcule, aranjamente şi angajamente”.

Reamintim, „monstruoasa coaliție” este numele dat alianței dintre conservatori și liberalii radicali, constituită în scopul îndepărtării domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la domnie. Mai precis, în 1866 Cuza a fost forțat să predea puterea unei locotenențe alcătuită din Lascăr Catargiu (reprezentantul Moldovei și al conservatorilor), generalul Nicolae Golescu (reprezentant al Ţării Românești și al liberalilor) și colonelul Nicolae Haralambie (reprezentantul armatei).

Tudorel Toader a mai spus că va rămâne cu profesia de avocat și de profesor.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!