Tudorel Toader, anunț care cutremură justiția. Sentințele date în baza protocoalelor cu SRI pot deveni nule

Tudorel Toader face un anunț care cutremură sistemul de justiție din România! Ministrul Justiţiei a declarat, miercuri seară, că-i va propune premierului adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale cu SRI sau interceptări ilegale, Tudorel Toader precizând că va face această propunere într-un timp scurt, „după terminarea concediilor”, scrie Mediafax. Concret, ar urma ca dosarele de mari condamnări din politică să fie revizuite, iar cei condamnați pe baza protocoalelor încheiate de parchete cu serviciile secrete vor putea ajunge din nou în fața unui judecător.

Întrebat când va înainta această propunere de ordonanţă de urgenţă, ministrul Justiţiei a răspuns că într-un timp scurt. „După ce se termină concediile. Imediat după ce se termină concediile”, a completat Tudorel Toader, miercuri seara la Antena 3.

Serviciile secrete furnizează în sistemele democratice informații legate de corupție și de fapte care periclitează siguranța statului, iar ele pot ajunge la judecători. Anularea acestor probe ca fiind ilegale poate netezi câmpul fraudei în România, iar mulți politicieni  pot redeveni ”curați” după condamnările în care unele informații au venit de la SRI. Liviu Dragnea este cel mai aprig susținător al anulării datelor din dosare care provin de la interceptările făcute de serviciile secrete.