Tudorel Toader încearcă să vorbească relaxat despre posibila sa remaniere

Ministrul Justiției a declarat, vineri, la Suceava, că a auzit de la presă că va fi remaniat.
„Eu astăzi fac parte din al treilea Guvern. De câte ori s-a schimbat un Guvern, acuma nu se pune problema schimbării, doar a unei posibile remanieri: eu îmi îndeplinesc atribuţiunile până în momentul în care apare în Monitorul Oficial un nou ministru al Justiţiei pentru că este un principiu de rang constituţional care spune că trebuie să asigurăm continuitatea funcţionării autorităţilor. Nu poţi să spui am auzit că şi atunci închizi biroul şi ministerul şi pleci.
Eu nu am vorbit despre aşa ceva (Cu Dragnea n.n.) pentru că mi-ar fi incomod să deschid eu subiectul şi nu ar fi deloc adecvat”.

Tudorel Toader încerca să pară relaxat, dar ideea că va fi schimbat nu îl umple de fericire. El este deocamdată un subiect de dispută între Dragnea și Tăriceanu, ultimul pretinzând că e ministrul lui și nu poate fi remaniat. Dragnea a spus doar că ministerul Justiției este al PSD și ca atare CEx va decide ce și cum. Dragnea pare nemulțumit de lipsa de rapiditate cu care Toader ar fi trebuit să rezolve anumite cerințe de ordin legislativ.
Aurelia Apostol, AMPress