Turcan: Guvernul a scăpat hățurile. PNL cere premierului să prezinte în Parlament date despre situația economiei

Partidul Național Liberal a cerut, marți, premierului Mihai Tudose să prezinte pe 4 septembrie în Parlament date exacte despre situația economiei românești, dar și la nivelul fiecărui minister.

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, că PNL dorește ca această informare să fie publicată în Monitorul Oficial. Turcan a reamintit că ministerului Finanțelor i-au fost transmise deja două solicitări în vederea organizării unor dezbateri publice în Parlament, dar că acestea au fost respinse.

„Nu a existat într-un guvern o lipsă mai mare de logică elementară și de înțelegere a modului în care funcționează economia românească. Ca urmare, solicităm Guvernului României să prezinte Parlamentului date exacte privind execuția bugetară pe ministere, deficitul actualizat, inclusiv deficitul fondului de pensii, stadiul investițiilor publice, pe capitole și pe ministere. Considerăm că Guvernul ascunde date esențiale și, de asemenea, considerăm că domnii Dragnea, Tudose, Tăriceanu, prin incapacitatea și iresponsabilitatea de care dau dovadă, conduc România spre o criză, exact ca în anul 2008-2009. Altfel nu se explică această goană furibundă pentru a stoarce mediul privat de ultimele resurse”, a spus Turcan, potrivit Agerpres.

Distribuie prietenilor

De asemenea, Raluca Turcan a declarat că actualul Guvern a „scăpat hățurile”, că situația economică este „ieșită complet din parametrii normali” și că sunt ascunse date oficiale privind realitatea economică a României.