• Home
  • Prima
  • Turcan: Nu cred că ne apropiem la nivel naţional de o includere a tuturor şcolilor în scenariul roşu

Turcan: Nu cred că ne apropiem la nivel naţional de o includere a tuturor şcolilor în scenariul roşu

turcan 1

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că autorităţile nu iau în calcul o introducere a şcolilor la nivel naţional în scenariul roşu, în situaţia unei creşteri a numărului de îmbolnăviri de COVID-19, decizii de acest fel urmând a fi luate la nivel local, în funcţie de situaţia din fiecare regiune.

„Nu cred că ne apropiem la nivel naţional cu o închidere a şcolilor şi o includere a tuturor şcolilor în scenariul roşu. Nu este de dorit, toate studiile arată că învăţământul cu prezenţă fizică dă rezultate mult mai bune. De aceea am lăsat la latitudinea autorităţilor locale. (..) Ar fi anapoda, oarecum, în unele localităţi în care nu ai niciun caz să introduci şcolile în scenariul roşu doar pentru că în alte localităţi ai o creştere a numărului de infectări”, a afirmat Raluca Turcan marţi seară, la B1 Tv, potrivit news.ro.

Ea a precizat că decizia Guvernului „la nivel naţional este ca, în principiu, şcoala să se desfăşoare faţă în faţă cu respectarea celor două criterii”, cel epidemiologic şi cel privind respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În ceea ce priveşte dotările unităţilor de învăţământ în contextul crizei sanitare, vicepremierul a susţinut că şcolile „au tot ce le trebuie” pentru lunile octombrie şi noiembrie.

Parteneri