Turcan: PNL susţine demersul lui Orban, privind plângerea penală împotriva premierului

Liberalii susţin demersul privind plângerea penală depusă de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă, a anunţat marţi prim-vicepreşedintele partidului Raluca Turcan.

„PNL susţine demersul lui Ludovic Orban de a sesiza posibila încălcare a legii de către prim-ministrul României şi se solidarizează cu demersul lui Ludovic Orban. Orice cetăţean al acestei ţări, când are suspiciuni că legea este încălcată, are obligaţia să sesizeze instituţiile statului. Am procedat în felul acesta în campaniile electorale când în ziua votului erau suspiciuni clare de furt de vot şi unele anchete au mers până la capăt. Pe partea cealaltă, din nefericire, actuala guvernare are un comportament total nedemocratic şi anume, în interacţiunea cu cetăţenii de bună credinţă, doar pentru că nu acceptă un alt punct de vedere, nu pentru că ar exista suspiciuni de încălcare a legii, folosesc instituţii ale statului român. PNL este de partea democraţiei şi democraţia se apară inclusiv cu recursul la lege”, a declarat Raluca Turcan, la Parlament, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, potrivit stiri.tvr.ro
Ea a arătat că o plângere penală nu face obiectul unor dezbateri publice, ci obiectul anchetelor instituţiilor din justiţie.
„Resping această manieră în care puncte din demersuri instituţionale pe care oamenii le fac în justiţie să fie luate la puricat şi care, într-o formă sau alta, se pot interpreta ca presiune asupra procurorilor şi judecătorilor. Dacă vrem ca România să fie democratică şi respectată, atunci cred că procesele trebuie să se poarte în instanţele de judecată”, a afirmat Turcan.