Turcan: Vom finaliza procesul de digitalizare a celor 5 milioane de dosare de pensii până la sfârșitul anului 2022

 

În mai puțin de o lună de la suplimentarea numărului de angajați la casele de pensii, numărul dosarelor care au fost digitalizate a depășit numărul dosarelor care au fost procesate în perioada ianuarie – septembrie, a anunțat, joi, ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan.

„Cu o medie de procesare de 26.000 de dosare pe zi, am ajuns astăzi la 𝟭.𝟬𝟯𝟬.𝟬𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗱𝗼𝘀𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁𝗲 în primele 10 luni ale acestui an, pentru a putea ulterior să aplicam recalcularea pensiilor.
În mai puțin de o lună de la suplimentarea numărului de angajați la casele de pensii, numărul dosarelor care au fost digitalizate a depășit numărul dosarelor care au fost procesate în perioada ianuarie – septembrie de către angajații care făceau acest lucru suplimentar față de sarcinile curente pe care trebuiau să le îndeplinească.
Astfel, dacă la sfârșitul lunii septembrie aveam în jur de 500.000 de dosare digitalizate, astăzi vorbim despre dublarea numărului și depășirea primului milion de dosare pregătite în vederea recalculării”, a scris Turcan, pe pagina de facebook.

Distribuie prietenilor

De asemenea, aceasta precizează că în acest ritm de lucru, procesul de digitalizare al celor 5 milioane de dosare ar fi gata până la sfârșitul anului 2022.

„Cu actualul ritm de lucru am siguranța că vom finaliza procesul de digitalizare al celor 5 milioane de dosare în timpul asumat, respectiv până la sfârșitul anului viitor.

Ulterior, vom demara recalcularea tuturor pensiilor, proces care ar fi putut începe de pe acum, dacă digitalizarea ar fi fost asumată și demarată din 2019, conform Legii 127 privind pensiile publice”, a mai adăugat ministrul interimar al Muncii.

AMPress