TVR, 61 de ani de la prima transmisie

Primele ore de emisie ale Televiziunii Publice au fost ale Revelionului din 1957. De atunci, TVR a făcut mereu parte din istoria imediată a românilor – a difuzat ştiri, documentare şi filme din toată lumea, cele mai importante evenimente sportive de pe glob şi este singura televiziune din lume care a transmis în direct o schimbare de regim.
În 1957, Televiziunea a emis 600 de ore, doar emisiuni în direct, dintr-un studiou improvizat din strada Moliere. Televiziunea avea în jur de 150 de angajaţi şi un singur car de reportaj.
Astăzi, Televiziunea Română are statut de serviciu public autonom de interes naţional şi emite pe şase canale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Internaţional, TVR Moldova şi TVR HD – care emite în sistem High Definition.
Ca serviciu public de televiziune, programele sunt concepute să servească publicului larg, din tot spectrul societăţii, şi acoperă în mod echilibrat toate genurile producţiei tv, prin cele cinci studiouri teritoriale: Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara, Tîrgu-Mureş.

Mai mult pe stiri.tvr.ro