AM Press Logo
Muzeul Pietrei

UTI, 30 de ani de performanță în domenii de vârf

Grupul UTI a aniversat pe 5 octombrie 30 de ani de activitate. În acești 30 de ani, UTI a demonstrat că nu este doar un brand puternic, ci și o stare de spirit, un torent de idei inovatoare, de curaj și pasiune, un izvor de talente și de calități umane, o școală de elită pentru specialiști, o sursă permanentă de produse și de soluții pentru o lume mai sigură, pentru o calitate a vieții mai bună.

UTI Facility Management a instalat în incinta Aeroportului Internațional din Iași un sistem de detecție cu raze X realizat de celebrul producător britanic Smiths Detection, compania noastră fiind partener autorizat al acestuia pentru piața românească. Prin instalarea acestui sistem antitero, principala aerogară din regiunea Moldovei respectă standardul EU/ECAC EDS 3.0, obligatoriu din septembrie 2020.

Proiectul derulat de specialiștii noștri, a cărui valoare este de aproximativ 1,2 milioane de euro, a inclus și un upgrade al sistemului de benzi bagaje, folosind o aplicație de automatizare a acestora dezvoltată de echipa UTI și adaptată incintei aeroportului. Soluția de automatizare marca UTI a fost un pionierat în domeniu și, fiind o reușită, ea este replicată în aeroporturile din Bacău, Oradea și Brașov-Ghimbav.

Sistemul de detecție a explozivilor instalat în Aeroportul din Iași este unul de ultimă generație, asigură interfața hardware și software necesară integrării în cadrul unui sistem de benzi HBS structurat pe 5 niveluri de securitate. Are o capacitate mare de procesare a bagajelor de cală și a mărfurilor aeriene. Este compus dintr-un scaner de linie cu raze X, cu energie duală și două unghiuri de vizualizare și un al doilea scanner, cu imagistică și reconstrucție tomografică computerizată, volumetrică, 3D (CT). Este proiectat pentru a fi integrat în sisteme complet automatizate de manipulare a bagajelor și a materialelor. Această soluție oferă aeroporturilor o capacitate de procesare de până la 1.800 de bagaje/oră, iar operatorilor de transport aerian de marfă posibilitatea de a examina 2.500 de colete/oră.

Sistemele de detecție a substanțelor explozive (EDS) au rolul de a descoperi și alarma personalul care asigură controlul antitero în aeroporturi despre prezența unor astfel de materiale în bagaje, indiferent de forma, poziția sau orientarea încărcăturii periculoase, scrie, preluând date furnizate de UTI, Agerpres

Grupul de firme UTI aniversează pe 5 octombrie 30 de ani de la începutul călătoriei sale prin spațiul economic românesc și internațional. O călătorie cu realizări spectaculoase, cu uriașe oportunități, dar și cu piedici și capcane, cu suișuri și  coborâșuri, cu zâmbete de bucurie și lacrimi de durere, cu oameni deosebiți, dedicați în totalitate companiei, dar și cu ezitări și abandonuri.

În acești 30 de ani, UTI a demonstrat că nu este doar un brand puternic, ci și o stare de spirit, un torent de idei inovatoare, de curaj și pasiune, un izvor de talente și de calități umane, o școală de elită pentru specialiști, o sursă permanentă de produse și de soluții pentru o lume mai sigură, pentru o calitate a vieții mai bună.

De la prima tranzacție comercială, care a constat în vânzarea unui laptop, pe 5 octombrie 1990, am ajuns la o prezență activă în data de 5 octombrie 2020 în mai toate etapele și segmentele vieții cetățenilor. De la spital, la scoală, la supermarket, în aeroport sau în metrou, în autobuz, pe stadion sau pe canalul Dunăre – Marea Neagră, la frontieră sau într-un centru de comandă al NATO, în România, Polonia, Bulgaria și în alte 15 țări, oamenii beneficiază de produsele și serviciile companiilor din Grupul de firme UTI, ne transmite Lucia Urdăreanu, vecepreședinte al UTI, companie care –  în  trei decenii de luptă cu birocrația și avariția politicienilor – a reușit să treacă toate obstacolele și să se impună prin inginerii săi în țară și în lume.

D. Dumitru, AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!