• Home
  • Prima
  • Ucraina a câștigat Eurovision 2022. Zelenski: „Vom face tot posibilul să-i primim pe participanţii Eurovision într-un Mariupol liber și reconstruit!”

Ucraina a câștigat Eurovision 2022. Zelenski: „Vom face tot posibilul să-i primim pe participanţii Eurovision într-un Mariupol liber și reconstruit!”

ucraina eurovision

Ucraina a câștigat concursul Eurovision 2022, în finala care a fost transmisă sâmbătă noaptea în direct și în exclusivitate la TVR 1 și TVR Internaţional.

Reprezentanții Ucrainei, Kalush Orchestra, care au interpretat piesa Stefania au câștigat concursul Eurovision 2022. Ei au primit din partea publicului 439 de puncte, care i-au propulsat în fruntea clasamentului, cu un total de 631 de puncte. Votul final a constat din votul juriilor din fiecare țară (pondere de 50 la sută) și votul publicului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat sâmbătă victoria ţării sale la Eurovision 2022 şi a postat pe pagina sa de Facebook: ”Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa”, făcând legătura cu invazia rusă, relatează AFP, citată de stiri.tvr.ro.

”Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!”, a adăugat el despre acest oraş-port din sudul ţării ocupat de trupele ruse şi distrus aproape în totalitate.
”Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victoria sa şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!”, a scris, de asemenea, şeful statului ucrainean.

Podiumul Eurovision a fost completat de Marea Britanie – reprezentată de Sam Ryder cu „Space Man” – 466 puncte, şi Spania, reprezentată de Chanel cu „SloMo” – 459 puncte.

România, cu piesa Llamame, interpretată de WRS, a încheiat concursul pe locul 18, cu 65 de puncte, iar Republica Moldova, cu Trenulețul interpretat de Zdob și Zdub și Advahov Brothers, pe locul 7, cu 253 de puncte.

Parteneri