• Home
  • Prima
  • UDMR cere la Bruxelle reducerea numărului urșilor din România. „Este nevoie de o rezoluție urgentă”

UDMR cere la Bruxelle reducerea numărului urșilor din România. „Este nevoie de o rezoluție urgentă”

urs 2 1

Europarlamentarul UDMR Vincze Lorand anunță că miercuri a fost luată în discuție, în Comisia pentru petiții a Parlamentului European, o petiție prezentată în comun de președinții consiliilor județene Harghita, Mureș, Covasna și Brașov privind gestionarea ursului brun în România. Eurodeputatul, care anunță că a susținut petiția, transmite că trebuie găsită „o soluție liniștitoare pentru oameni”, în legătură cu „problema urșilor”.

Eurodeputatul consideră că responsabilitatea principală pentru această problemă revine Ministerului Mediului și anunță că „a lucrat deja” la această temă cu ministrul mediului Tanczos Barna.

„Protejarea vieții umane și prevenirea daunelor economice este mai importantă pentru noi decât orice altceva”, scrie europarlamentarul UDMR.

Potrivit petiției prezentate în Parlamentul European, „numărul urșilor din România este estimat la 7.000, din care 2.100 locuiesc în județul Harghita, iar această populație numeroasă duce la conflicte”, informează DIGI.24.ro

În ultimii ani au avut loc întâlniri nedorite între urs și om, cel păgubit, în unele cazuri de viață, fiind omul. Vânătoarea este permisă numai cu aprobări ministeriale, iar ONG-urile de protecție a animalelor  sunt puternice, vocale și ”nu au niciodată în vedere protecția omului”.

AMPress

Parteneri