• Home
  • Prima
  • Un avion al Forțelor Aeriene Mexicane a transportat în România produse de cazarmament ce constau în saltele și pături termice

Un avion al Forțelor Aeriene Mexicane a transportat în România produse de cazarmament ce constau în saltele și pături termice

Un nou sprijin umanitar internațional acordat cetățenilor ucraineni a ajuns în România.

Sâmbătă, un avion al Forțelor Aeriene Mexicane a transportat în România produse de cazarmament ce constau în saltele și pături termice, acestea fiind parte a sprijinului acordat de către guvernul mexican cetățenilor ucraineni aflați pe teritoriul țării noastre, arată DSU, pe pagina de facebook.

„Materiale oferite astăzi ca donație au fost preluate cu tehnică aflată în dotarea IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, urmând ca acest sprijin să fie folosit și operaționalizat în centrele de tranzit și spațiile de cazare disponibile la nivelul județelor aflate la graniță cu Ucraina.
Sprijinul umanitar oferit astăzi de către guvernul mexican reprezintă un act puternic de solidaritate față de toți cetățenii ucraineni, victime ale conflictul militar izbucnit de mai bine de două săptămâni în Ucraina”, precizează DSU.

La sosirea aeronavei au fost prezenți Ambasadorul Mexicului, E.S.dI. Guillermo Ordorica Robles, Atașatul Militar si Aero, general Rafael Lira Bensemann și șeful DSU, dr. Raed Arafat.

Parteneri