AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Un avion de stingere a incendiilor s-a prăbușit în Grecia

Un avion bombardier de apă Canadair cu cel puţin două persoane la bord s-a prăbuşit marţi în timp ce acţiona pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie în Grecia, pe insula Evia, în sud, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al pompierilor eleni, Yannis Artopios, potrivit romaniatv.net.

Deocamdată nu este clar dacă piloţii au supravieţuit accidentului, scrie şi DPA. Potrivit presei locale, un elicopter a fost trimis să acționeze în locul în care a avut loc accidentul. Pompierii nu au oferit mai multe detalii despre incident.

Imaginile difuzate inițial de televiziunea națională, au surprins un avion deasupra orașului Karystos, cum acționa la stingerea unui incendiu, după care s-a prăbușit pe un deal și a izbucnit în flăcări.

Anunțul a fost făcut de brigada de pompieri din Grecia. La bord se aflau două persoane, dar autoritățile nu au anunțat dacă au supraviețuit.

Incidentul a avut loc deasupra orașului Karystos de pe insula Evia, în apropiere de Atena. Se pare că avionul s-a prăbușit după ce a lovit un copac.

Acesta zbura la joasă înălțime și, după ce a dispărut într-un canion, martorii au văzut o explozie, potrivit Mediafax.

Incendiul din Evia face ravagii în apropierea satelor Platanistos și Potami. Prin intermediul numărului de urgență 112 a fost trimis un mesaj către locuitorii din Platanistos pentru a evacua zona.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!