Un avion ucrainean cu 180 de persoane la bord s-a prăbușit după decolarea din Teheran. Nu există supraviețuitori

Un avion ucrainean de tip Boeing 737 s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Teheran, din cauza unei defecţiuni. Toate cele 180 de persoane aflate la bord, pasageri şi membri ai echipajului, şi-au pierdut viaţa. Aparatul aparţinea Ucrainean International Airlines şi decolase spre Kievm notează stiri.tvr.ro.

Cauza producerii accidentului aviatic din Iran a fost un incendiu izbucnit la unul dintre motoare, a anunțat Qassem Biniaz, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Transporturilor, potrivit Mediafax, care preia Time.

În urma incendiului, pilotul a pierdut controlul aeronavei, după care s-a prăbușit, a adăugat Biniaz, conform agenției de știri iraniene de stat IRNA.

Distribuie prietenilor

Ministrul ucrainean de Externe, Vadim Priștaiko, a anunțat pe contul său de Twitter care sunt naționalitățile oamenilor care au murit în urma prăbușirii avionului ucrainean Boeing 737-800 în Iran.

Astfel, victimele accidentului iranian sunt:
– 82 de persoane de naționalitate iraniană
– 63 de persoane de naționalitate canadiană
– 11 persoane de naționalitate ucraineană, dintre care 9 membri ai echipajului.
– 10 persoane de naționalitate suedeză
– 4 persoane de naționalitate afgană
– 3 persoane de naționalitate germană
– 3 britanici.

Ministrul ucrainean de Externe a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a adăugat că autoritățile ucrainene continuă să investigheze cazul.

Compania aeriană Ukraine International Airlines a informat miercuri că suspendă pe perioadă nedeterminată toate cursele aeriene către Teheran, în contextul accidentului aviatic.