• Home
  • Articole sponsorizate
  • Un avocat de Drept civil din Timisoara te poate ajuta sa ai castig de cauza in ceea ce priveste drepturile de autor!

Un avocat de Drept civil din Timisoara te poate ajuta sa ai castig de cauza in ceea ce priveste drepturile de autor!

avocat Drept civil Timisoara 2

Litigiile referitoare la drepturile de autor apar frecvent si pot fi rezolvate rapid si cu succes, daca apelezi la ajutorul profesionist oferit de un avocat de Drept civil din Timisoara.

Specialistii iti vor explica faptul ca proprietatea intelectuala reprezinta ansamblul drepturilor exclusive acordate creatiilor de natura intelectuala si ca acestea se impart in doua mari categorii. Pe de o parte este vorba despre proprietatea industriala, care se refera la inventii, marci, desene, la modelele industriale si denumirile de origine. A doua categorie este reprezentata de drepturile de autor, aceasta ramura vizand operele literare si artistice.

avocat Drept civil Timisoara
avocat Drept civil Timisoara

Care sunt principalele prevederi legislative?

Un avocat Drept civil Timisoara iti va explica prevederile celui mai important text legislativ in materie, si anume Legea nr. 8 privind dreptul de autor si drepturile conexe.

Primul articol al legii prevede ca „dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau stiintifice, precum si asupra altor opere de creatie intelectuala este recunoscut si garantat in conditiile prezentei legi. Acest drept este legat de persoana autorului si comporta atribute de ordin moral si patrimonial.“

O prevedere foarte importanta este si aceea de la Articolul 2, care afirma in mod explicit ca „opera de creatie intelectuala este recunoscuta si protejata, independent de aducerea la cunostinta publica, prin simplul fapt al realizarii ei, chiar in forma nefinalizata.“

Un capitol separat la textului legislativ defineste cu claritate obiectul dreptului de autor. Este vorba despre „operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare si independent de valoarea si destinatia lor“.

Exemplele sunt multiple, dupa cum urmeaza: scrieri literare si publicistice, conferinte, predici, pledoarii, prelegeri si orice alte opere scrise sau orale, precum si programe pentru calculator; opere stiintifice, scrise sau orale, precum comunicari, studii, cursuri universitare, manuale scolare, proiecte si documentatii stiintifice; compozitii muzicale cu sau fara text, opere dramatice, cinematografice sau fotografice.

Exemplele sunt mult mai numeroase si un avocat de Drept civil din Timisoara iti poate oferi lamuririle necesare cu referire la situatia concreta in care esti implicat.

Cum te poate ajuta un avocat de Drept civil din Timisoara?

Un specialist in drepturile de proprietate intelectuala iti poate oferi urmatoarele tipuri de servicii:

  • redactarea sau, dupa caz, modificarea de contracte cu galerii de arta sau cu agenti de vanzare a obiectelor de arta si/sau design;
  • redactarea contractelor de licenta, franciza sau cesiune prin intermediul carora se transmit brevete de inventii, dreptul unei marci etc.;
  • protejarea imaginii artistului si a drepturilor de proprietate intelectuala asupra lucrarilor;
  • asistenta si consultanta juridica in ceea ce priveste comercializarea drepturilor de autor;
  • analiza strategiilor in cazul litigiilor complexe in care sunt implicate drepturile de proprietate intelectuala;
  • orice tip necesar de asistenta juridica in situatii ce implica protejarea marcilor si in cazul inregistrarii acestora la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

Indiferent de problema cu care te confrunti, un avocat Drept civil Timisoara te va ajuta sa iti protejezi drepturile si sa primesti ceea ce ti se cuvine din creatiile mintii si mainilor tale!

Parteneri