• Home
  • Știri
  • Un bărbat care a încercat să o omoare pe Regina Elisabeta a II-a a pledat vinovat pentru trădare

Un bărbat care a încercat să o omoare pe Regina Elisabeta a II-a a pledat vinovat pentru trădare

Un bărbat din Marea Britanie, care încercat să o omoare pe răposata Regina Elisabeta a II-a cu o arbaletă, la Castelul Windsor, în anul 2021, a pledat vinovat la o acuzație privind trădarea, potrivit BBC, notează stiri.tvr.ro.

La Old Bailey, Curtea Penală Centrală din Anglia și Țara Galilor, Jaswant Singh Chail, în vârstă de 21 de ani, a pledat vinovat la trei acuzații. El este prima persoană din Marea Britanie care a fost condamnată pentru trădare după anul 1981.

Chail, din North Baddesley, în apropiere de Southampton, a recunoscut, de asemenea, că a făcut amenințări cu moartea și că a deținut o armă încărcată în castel. El urmează să fie condamnat la aceeași instanță pe 31 martie.

El a fost văzut de un ofițer de protecție regală într-o secțiune privată a parcului Castelului pe 25 decembrie 2021. Ofițerul se afla la o poartă care ducea la apartamentul privat al Reginei.

Chail intrase în incinta Castelului Windsor cu ajutorul unei frânghii și se afla deja acolo de aproximativ două ore. El purta o glugă și o mască și a fost descris ca fiind „desprins dintr-un film cu justițiari”.

Ofițerul și-a scos pistolul cu electroșocuri și l-a întrebat: „Bună dimineața, pot să te ajut?” Chail a răspuns: „Sunt aici pentru a o ucide pe regină”.
Ofițerul de protecție i-a spus imediat lui Chail să arunce arbaleta, să se așeze în genunchi și să-și pună mâinile pe cap. Chail s-a conformat și apoi a spus din nou: „Sunt aici pentru a o ucide regina”.

S-a constatat că arbaleta era încărcată, iar piedica de siguranță era dezactivată.
Chail avea asupra sa și un bilet scris de mână, pe care scria: „Vă rog să nu-mi scoateți hainele, pantofii și mănușile, măștile etc., nu vreau post-mortem, nu vreau îmbălsămare, vă mulțumesc și îmi pare rău”.

Într-o înregistrare video postată pe Snapchat cu câteva minute înainte de a intra în castel, Chail a spus: „Îmi pare rău pentru ce am făcut și pentru ce voi face. Voi încerca să o asasinez pe Regina Elisabeta”.

„Asta este o răzbunare pentru cei care au murit în masacrul de la Jallianwala Bagh din 1919. Este, de asemenea, o răzbunare pentru cei care au fost uciși, umiliți și discriminați din cauza rasei lor”.

Masacrul de la Jallianwala Bagh a avut loc atunci când trupele britanice au deschis focul asupra a mii de oameni care se adunaseră în orașul Amritsar din India.

Parteneri