Un bărbat din Suceava a cerut oficial interzicerea Halloween-ului. Ce scrie în sesizarea depusă la OPC

Un cetăţean din judeţul Suceava a formulat o sesizare către Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor în care cere reprezentanţilor instituţiei să interzică sărbătoarea de Halloween şi să scoată de la raft toate produsele specifice acestei sărbători vândute în supermarketuri.
Solicitarea formulată de Ionel B. a fost înregistrată oficial la structura judeţeană a Protecţiei Consumatorilor Suceava şi a fost şi repartizată unui angajat al instituţiei. Vasile Latiş, directorul adjunct al OPC Suceava, a precizat pentru „Adevărul” că solicitarea va fi analizată de juristul unităţii, care urmează să constate dacă cele reclamate sunt de competenţa instituţiei.
Suceveanul îşi denumeşte memoriu ca fiind unul „împotriva promovării HALLOWEEN în Instituţiile de învăţământ, în supermarketuri etc, deorece este o asa zisă «sărbătoare» păgână, închinată satanei, vrăjitoriei, crimei şi morţilor, inventată de sălbaticii celţi şi druzi din Evul Mediu, străină de valorile creştine şi tradiţiile româneşti”.

Citeste mai mult: adevarul.ro