• Home
  • Știri
  • Un bolovan a căzut peste o mașină și a omorât șoferul, pe Defileul Jiului

Un bolovan a căzut peste o mașină și a omorât șoferul, pe Defileul Jiului

ambulanta 2

Un bărbat a murit duminică, după ce un bolovan a căzut pe maşina pe care acesta o conducea. Piatra cu diametrul de 40-50 de cm s-a desprins de pe versant în Defileul Jiului, în localitatea Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj. În urma accidentului traficul a fost blocat pe ambele sensuri de mers.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, a explicat la Digi24 că în zonă erau montate plase pentru a împiedica căderea stâncilor de pe versanți.

„Versanții sunt asigurați cu plase. Piatra are undeva la 40-50 de centimetri diametru. Piatra a venit dintr-o zonă de torenți unde nu se pot pune plase, pentru că am bloca efectiv scurgerea naturală a apelor. Acest tip de piatră nu ar fi trebuit să ajungă în cale, ar fi trebuit să fie oprită de vegetație sau de plasele de protecție”, a explicat el, adăugând că „sunt și situații pe care nimeni nu le poate controla”.

Șerbănescu a precizat că e primul incident de acest gen și că echipele intervin permanent pentru a curăța versanții de pietre și de copaci.

Parteneri