• Home
  • Știri
  • Un bucureștean s-a trezit cu două milioane de lei în cont şi a refuzat să returneze banii, cumpărând mașini de lux

Un bucureștean s-a trezit cu două milioane de lei în cont şi a refuzat să returneze banii, cumpărând mașini de lux

Administratorul unei firme din Bucureşti a fost condamnat definitiv la doi ani şi o lună de închisoare cu executare pentru că a refuzat să îi restituie unei companii partenere două milioane de lei, transferaţi în cont din greşeală.

Toată afacerea s-a petrecut în 2015, când între o companie de construcţii din Timişoara şi firma administrată de Marian Răducu a fost încheiat un contract de subantrepriză, având ca obiect executarea de lucrări de alimentare cu apă şi reţele de canalizare în localităţile Albota şi Mosoaia, preţul total al contractului fiind de 181.645 lei.

La un moment dat, după plata mai multor facturi, secretara firmei din Timişoara a vrut să îi achite firmei administrate de Marian Răducu o factură de 8.000 de lei. Din greșeală, ea a transferat în contul firmei conduse de Răducu suma de 2.016.985 lei.

În momentul în care a realizat greșeala făcută, reprezentanta firmei din Timişoara a luat legătura telefonic cu Marian Răducu, rugându-l să restituie valoarea achitată în plus. Bărbatul i-a comunicat că nu are cunoştinţă despre eroare şi a asigurat-o că va restitui suma achitată din eroare.

”Înainte de terminarea programului de lucru, în data de 21.06.2016, martora a încercat din nou să ia legătura cu inculpatul, însă acesta avea telefonul închis. În cursul zilei de 22.06.2016, martora a încercat din nou să ia legătura cu inculpatul, însă telefonul acestuia era în continuare închis, trimiţând inculpatului şi mesaje, atât prin aplicaţia whatsapp, cât şi SMS, fără a prim vreun răspuns”, se arată în rechizitoriul citat de cotidianul Adevărul.

Ancheta a scos la iveală că după ce a primit vestea că are în contul firmei sale peste două milioane de lei, bucureşteanul a început să facă retrageri și plăţi masive.

Pentru a justifica retragerea unei sume de 650.000 de lei, firma administrată de Răducu a încheiat două contracte de împrumut cu Eugen Plopeanu. Contractele, care figurau încheiate în 2010 şi 2015, aveau scadenţa în data de 20 iunie 2016, la câteva zile după transferul făcut din contul firmei din Timișoara.

Tot din banii ajunşi din greşeală în contul său, Marian Răducu a cumpărat şi două BMW-uri din Germania, un BMW 640 I Grand Coupe şi un BMW X5.

Prima fază a procesului în care au fost trimişi în judecată Răducu şi Plopeanu s-a judecat la Judecătoria Timişoara. Răducu a primit doi ani şi o lună de închisoare cu executare, iar Plopeanu un an şi şapte luni de închisoare cu executare. Sentinţa a fost menţinută de Curtea de Apel Timişoara și este definitivă.

Judecătorii au arătat că în cazul lui Răducu, la stabilirea pedepsei ”s-a avut în vedere gravitatea faptelor, valoarea foarte mare a prejudiciului creat, respectiv suma de 1.562.574,03 lei, lipsa intenţiei de a restitui vreo parte din prejudiciu, forma continuată a infracţiunilor, numărul mare de acte materiale, respectiv 93 de acte materiale, conduita avută de către inculpat, care a încercat să acopere săvârşirea infracţiunii de însuşirea bunului găsit prin comiterea în stare de concurs cu conexitate etiologică a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 acte materiale)”.

În cazul lui Plopeanu, judecătorii au arătat că pentru serviciile sale a primit 585.000 de lei, din care a cheltuit 197.000 de lei.

Sursa: all4romania.eu

Parteneri