Un ciclon polar lovește România!

vant si lapovita 1

Zilele calde se apropie de final, iar vremea rece pune stăpânire pe țara noastră. Ne așteaptă o perioadă cu temperaturi scăzute, ploi, lapoviță și chiar ninsoare.

Ultima parte a acestei săptămâni va aduce mai întâi o vreme destul de rece, dar frumoasă. În zonele de vale și în depresiunile din nordul și centrul țării, nopțile vor fi reci, cu brumă și temperaturi minime sub pragul de îngheț.

Începând de vineri seara și până duminică, un ciclon va aduce ploi, averse și intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării. Izolat, mai ales în Dobrogea, nu sunt excluse câteva furtuni sâmbătă.

Cel mai mult se pare că va ploua în Banat, Crișana, Maramureș și nord-estul Transilvaniei, unde s-ar putea înregistra, local, până la 20 – 30 l/mp. În sudul și estul țării, inclusiv în Capitală, sunt prognozate cantități mai mici de precipitații, iar unele zone ar putea fi chiar ocolite de ploi.

În zonele de munte, se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, mai ales duminică, iar pe alocuri se va depune un strat de zăpadă de câțiva centimetri, anunță meteoradar.ro, potrivit antena3.ro.

Parteneri