• Home
  • Știri
  • Un deţinut condamnat la moarte în SUA a fost executat cu azot, după ce a supravieţuit injecţiei letale

Un deţinut condamnat la moarte în SUA a fost executat cu azot, după ce a supravieţuit injecţiei letale

condamnat

Un deţinut condamnat la moarte în statul Alabama din SUA a fost executat cu azot, după ce a supravieţuit injecţiei letale.

Kenneth Smith, care a ucis o femeie în 1988, a fost executat cu azot, prima execuție de acest tip, potrivit Sky News, citată de antena3.ro.

El supraviețuise în noiembrie 2022 unei execuții prin injecție letală. Smith a fost condamnat definitiv la moarte în 1996 pentru uciderea unei femei la ordinul soţului ei.

Ora oficială a morții lui Kenneth Smith a fost joi, ora 20.25 (ora locală). Potrivit martorilor, execuția a durat aproximativ 22 de minute.

Smith este una dintre cele două persoane din SUA care au supraviețuit unei execuții prin injecție letală. Încercarea a avut loc în noiembrie 2022, atunci când încercările multiple de a introduce serul într-o venă au eșuat, notează Mediafax.

Metoda de gazare din Alabama, numită hipoxie cu azot, este concepută pentru a-i lăsa pe condamnați fără oxigen prin plasarea unei măști conectată la un cilindru de azot peste față.

Experții ONU au cerut autorităților SUA să nu ducă la final execuția. Specialiștii au afirmat că metoda îl poate supune pe condamnat unui „tratament crud, inuman, degradant sau chiar torturii”.

Parteneri