• Home
  • Știri
  • Un înotător chinez a doborât recordul mondial la 100 m liber, deţinut de David Popovici

Un înotător chinez a doborât recordul mondial la 100 m liber, deţinut de David Popovici

inotator chinez

Înotătorul chinez Pan Zhanle a doborât recordul mondial la 100 m liber, deţinut de românul David Popovici, duminică, în cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie de la Doha.

În vârstă de 19 ani, Pan Zhanle a fost primul membru al ştafetei chineze de 4×100 m, fiind cronometrat în 46 sec 80/100, după o cursă extrem de rapidă, în piscina de la Aspire Dome, notează tvrinfo.ro.

Sportivul chinez a îmbunătăţit cu şase sutimi de secundă precedentul record, stabilit de David Popovici la Campionatele Europene din 2022, care au avut loc la Roma (46 sec 86/100).

Înaintea acestor Campionate Mondiale, Pan Zhanle avea în palmares o singură medalie mondială, de argint, la ştafetă 4×100 m liber cucerită anul trecut la Fukuoka (Japonia). El a obţinut de asemenea trei titluri la Jocurile Asiatice, inclusiv la 100 m liber.

Precedentul său record personal era de 46 sec 97/100, fiind al cincilea performer din lume în această cursă înaintea sosirii sale în Qatar.

„Doborârea recordului mondial este o onoare pentru mine. Este o sursă de motivaţie atât pentru înotătorii tineri, cât şi pentru cei mai în vârstă. Cred că pot înota mai repede decât astăzi. A venit de la sine şi scopul meu este să înot şi mai repede”, a declarat Pan Zhanle.

Foto – Profimedia Images

Parteneri