Un italian, primul european care moare din cauza coronavirusului. 16 cazuri, depistate în 24 de ore, în nordul Italiei

Alertă în Italia, din cauza epidemiei de coronavirus. Un italian de 77 de ani a murit vineri, fiind primul caz de deces cauzat de noul virus din China care se înregistrează în Europa, în cazul unui cetățean european. Franța raportase anterior un prim deces din cauza coronavirusului, dar era vorba despre un turist chinez.
Italianul care a murit era unul din cele două cazuri înregistrate în regiunea Veneto.
Apar tot mai mulți bolnavi care n-au călătorit niciodată în China și nici n-au intrat în contact cu persoane care au fost acolo.

Potrivit digi24.ro, au fost depistate 16 cazuri numai în nordul țării, în ultimele 24 de ore. Pentru că nu știu de la cine s-a răspândit boala, autoritățile italiene au luat măsuri drastice în 12 localități. 50 de mii de oameni sunt afectați de restricțiile impuse începând de vineri seară.
Oamenilor li s-a spus să evite locurile aglomerate și să nu iasă din casă cel puțin o săptămână. Au fost închise școlile, au fost închise restaurantele, birourile primăriilor.
Aceste decizii au fost luate pentru că nu a fost izolat pacientul zero.
Totul a început cu un italian diagnosticat pozitiv, a urmat soția și mai mulți apropiați.
Printre pacienți sunt și membri ai personalului medical. Nu se cunosc multe despre pacientul zero. Primul bărbat diagnosticat în Lombardia a intrat în contact cu o persoană care a călătorit recent în China. Acea persoană a fost găsită, dar analizele au ieșit negativ.
În Lombardia locuiesc în jur de 180 de mii de români și sunt comunități numeroase și în localitățile cu restricții.