• Home
  • Știri
  • Un mall din Ucraina, lovit cu rachete. Morți și zeci de răniți

Un mall din Ucraina, lovit cu rachete. Morți și zeci de răniți

mall

O rachetă rusească a lovit, luni după-amiază, un centru comercial din orașul Kremenciuk în regiunea Poltava a Ucrainei. Imagini de la fața locului arată clădirea în flăcări și oamenii fugind disperați din calea focului.

Conform primelor informații, zece oameni au fost uciși, și cel puțin 50 au fost răniți după atacul rușilor împotriva centrului comercial.
Este de așteptat, însă, ca numărul deceselor și răniților să crească, în condițiile în care informații noi apar de la oră la oră.

Potrivit digi24.ro, 115 pompieri și peste 20 de mașini cu apă au intervenit la fața locului.
Conform președintelui Zelenski, aproximativ 1000 de oameni se aflau în mall la momentul în care acesta a fost lovit de rachetă.

„Centrul comercial nu reprezenta niciun pericol pentru armata rusă și nu avea nicio însemnătate strategică pentru invadatori”, a spus președintele ucrainean pe Telegram.
Primarul orașului lovit de rachetă, Vitali Melețki a spus, într-o postare pe Facebook, că atacul cu rachetă s-a petrecut într-o zonă foarte aglomerată.

Oficialul a spus că s-a aflat la fața locului, dar că nu știe câți oameni au fost răniți sau uciși.
Prin atacul său de la mall-ul din Kremenciuk, Rusia a comis o nouă crimă de război, a spus șeful regiunii Poltava, din care face parte orașul. Dmitro Lunin a scris pe Telegram că încă nu este complet clar numărul morților și răniților.

Nu este nici prima oară când Kremenciuk este bombardat de ruși de când a început războiul din Ucraina. La începutul invaziei, rușii au atacat cu rachete și rafinăria de petrol a orașului și alte elemente de infrastructură.

Kremenciuk este unul dintre cele mai mari orașe industriale ale Ucrainei, cu o populație de 217.710.

Parteneri