AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Un miliard de creștini sărbătoresc Paștele catolic. Papa Francisc face un nou apel la pace

Foto: Profimedia

Peste un miliard de creștini catolici și protestanți din toată lumea sărbătoresc în această noapte miracolul Învierii. La Vatican, Papa Francisc a oficiat slujba de Înviere în Bazilica Sfântul Petru și a făcut un nou apel la pace. Slujbe de Înviere au avut loc și în bisericile catolice și protestante din România.

Papa Francisc cere liderilor lumii să negocieze pentru a opri războiul din Ucraina
Cine sunt călugărițele fotbaliste de la Vatican. Sora Emilia vine din România

Despre speranța păcii și a depășirii dificultăților cele mai întunecate a vorbit Papa Francisc, la Vatican. Paștele poate fi privit și ca un pasaj către renaștere, către soluția pentru conflicte și către adevărul speranței și al inocenței primei întâlniri cu Iisus, spune Suveranul Pontif.

„Ne putem simți neputincioși și descurajați în fața puterii răului, a conflictelor care sfâșie relațiile, a atitudinilor de calcul și indiferență care par să predomine în societate, a cancerului corupției, a răspândirii nedreptății, a vântului înghețat al războiului,” a spus suveranul pontif, potrivit digi24.ro.

Papa Francisc a spus că chiar și atunci când oamenii simt că izvorul speranței a secat, e important să nu fie cuprinși de un sentiment de înfrângere, ci să caute o „înviere interioară” cu ajutorul lui Dumnezeu.

Mii de oameni s-au adunat în Bazilica Sfântul Petru pentru a urmări slujba de Înviere, compusă din Ceremonia luminii, Liturgia cuvântului, Liturgia botezului și cea euharistică.

Mai mult aici

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!