• Home
  • Prima
  • Un pacient cu COVID s-a sinucis în spital: „M-a sunat să-mi spună că se aruncă pe geam. Le-am transmis medicilor și asistentelor, au spus că țin linia ocupată și mi-au închis telefonul”

Un pacient cu COVID s-a sinucis în spital: „M-a sunat să-mi spună că se aruncă pe geam. Le-am transmis medicilor și asistentelor, au spus că țin linia ocupată și mi-au închis telefonul”

Un bărbat  de 71 de ani, care a fost infectat cu coronavirus, și-a pus capăt zilelor la Spitalul din Călărași. El a fost găsit într-o dimineață cu un cuțit înfipt adânc în abdomen.

„M-a sunat să-mi spună că se aruncă pe geam. Le-am transmis medicilor și asistentelor, au spus că țin linia ocupată și mi-au închis telefonul”, declară unul din fiii celui care s-a sinucisl
Coșmarul familiei Tilișcan a început pe 26 februarie, după ce tatăl l-a sunat pe unul dintre copii, pe Gheorghe Tilișcan, angajat la Poliția Municipiului Oltenița, Biroul Investigații Criminale. I-a transmis acestuia că îi e rău și că nu poate să respire. Imediat a fost chemată o ambulanță la casa acestuia care l-a dus direct la spital. A fost internat, i s-a făcut un test rapid pentru COVID, iar rezultatul a ieșit negativ. Mai pe seară, bărbatul a făcut și un test PCR, iar rezultatul a ieșit pozitiv.

„Am discutat imediat cu el prin telefon, i-am transmis să stea liniștit, că se tratează, l-am încurajat”, a zis Gheorghe Tilișcan pentru FANATIK.

„Noi am ținut legătura non stop cu el, noi suntem patru frați, toți am vorbit cu el de nenumărate ori pe zi. Totul a fost ok pe timp de weekend, de luni, de pe 1 martie, m-a sunat el și mi-a zis că se aruncă pe geam. Când am auzit așa ceva m-am gândit că a căzut într-o depresie.

Am sunat imediat medicul, am sunat asistentele. Vedeți că se gândește la sinucidere, vorbește despre sinucidere, ne spune că se aruncă pe geam. Ne-au zis să stăm liniștiți că nu are cum să facă așa ceva pentru că geamurile sunt prevăzute cu gratii la spital”, și-a continuat povestea fiul bătrânului infectat.

Familia nu a fost informată nici măcar în legătură cu decesul.

„Știți ce mi-a spus medicul Iosep (nr – Octavian Iosep) atunci când l-am sunat eu să-l întreb ce s-a întâmplat? Că ținem linia ocupată, pierdem vremea la telefon și mi-a închis pentru că tatăl meu nu mai este pacientul lui”, a adăugat bărbatul.

Bătrânul fusese aproape vindecat de COVID, dar cu toate astea depresia l-a împins să-și pună capăt zilelor.

Cazul este anchetat de organele  abilitate.

Mai mult pe Ziarul Prahova.ro

Parteneri