• Home
  • Prima
  • Un pilot de off-road a murit după ce mașina i-a fost luată de viitură, în timpul competiției de la Slănic Moldova

Un pilot de off-road a murit după ce mașina i-a fost luată de viitură, în timpul competiției de la Slănic Moldova

Unul dintre piloții înscriși în competiția off-road de la Slănic Moldova a decedat sâmbătă, după ce autoturismul pe care-l conducea a fost luat de ape în timp ce traversa râul Oituz, informează publicaţia locală Deşteptarea, potrivit libertatea.ro.

Federația Română de Automobilism Sportiv a transmis că cel care și-a pierdut viața este pilotul echipajului, Adrian Cernea, fost campion național. Alex Tache, copilot, a fost salvat în ultima clipă.

„Cu durere în suflet anunțăm faptul că pilotul de off road, fost campion național, Adrian Cernea, a decedat astăzi, în timpul unei etape naționale de off road, care are loc la Slănic Moldova”, transmite Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Echipajul format din Adrian Cernea și copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme, moment în care au fost surprinși de o viitură. Mașina de concurs a fost luată de ape.

Alex Tache a fost salvat în ultima clipă, însă Adrian Cernea a rămas blocat în mașina luată de ape, conform membrilor Comisiei Naționale de Off Road, prezenți la Slănic Moldova.

„Concursul a fost întrerupt imediat și în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la fața locului, cât și cu echipaje ISU. Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos. Încă din momentul în care a primit primele informații privind dispariția lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federației Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgență și a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanțe s-a produs tragedia”, transmite FRAS.

Parteneri