• Home
  • Știri
  • Un pod suspendat din India s-a prăbușit. 68 de persoane au murit

Un pod suspendat din India s-a prăbușit. 68 de persoane au murit

Pod India

Aproape 70 de persoane au fost ucise după ce un pod suspendat din statul Gujarat din vestul Indiei s-a prăbușit duminică, au declarat doi oficiali guvernamentali.

Numărul persoanelor decedate în urma prăbușirii podului suspendat a ajuns la 68. Bilanțul anterior era de 40 de persoane decedate, iar alte 30 de persoane erau date ca fiind rănite grav.

Potrivit hotnews.ro, ministrul de Interne, Harsh Sanghavi, a declarat că peste 150 de persoane se aflau pe podul îngust, o atracție turistică care a atras multe persoane mai ales în timpul sezonului festiv, când sunt sărbătorite Diwali și Chhath Puja.

Peste 400 de oameni se aflau în acel moment pe podul din orașul Morbi, când podul s-a prăbușit în râul Machchu, a declarat postul local de televiziune Zee News.
Filmările difuzate de postul TV au arătat zeci de oameni agățați de cablurile podului prăbușit, în timp ce echipele de urgență încercau să-i salveze.

Podul istoric de 230 de metri a fost construit în timpul dominației britanice în secolul al XIX-lea. Acesta a fost închis pentru renovare timp de șase luni și a fost redeschis pentru public săptămâna trecută.

Parteneri