• Home
  • Știri
  • Un prezentator de radio a fost împușcat mortal în timpul unei emisiuni în direct, în Filipine

Un prezentator de radio a fost împușcat mortal în timpul unei emisiuni în direct, în Filipine

politie Filipine

Un prezentator de radio a fost împușcat mortal în timpul unei emisiuni în direct, în Filipine
Patru jurnalişti au fost ucişi de când Marcos Jr a preluat mandatul în iunie 2022, a anunţat Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Filipine, potrivit b1tv.ro.

Juan Jumalon, cunoscut drept DJ Johnny Walker, a fost împușcat în studioul său de acasă, a spus poliția. Președintele Marcos Jr a condamnat uciderea jurnalistului de radio „în cei mai fermi termeni”.

„Atacul este cu atât mai condamnabil cu cât s-a petrecut în propria casă a lui Jumalon, care a servit și ca post de radio”, a spus sindicatul.

Jumalon transmitea live pe Facebook în jurul orei 05:30, ora locală, când suspectul a intrat în cabina de înregistrare și l-a împușcat.

Potrivit presei locale, citând surse din poliție, suspectul a cerut permisiunea de a intra în cabina de radio a domnului Jumalon pentru a anunța „ceva important în emisie”. Polițiștii spun că au deja imagini CCTV în zonă.

Emisiunile lui Jumalon erau de obicei difuzate pe pagina de Facebook 94.7 Gold Mega Calamba FM, care are aproximativ 2.400 de urmăritori.

Președintele a postat pe X că a instruit poliția să efectueze „o anchetă amănunțită pentru a-i aduce rapid pe făptuitori în fața justiției”.

Filipine este unul dintre cele mai periculoase locuri din lume pentru jurnalişti, spune Freedom House din SUA. Patru jurnalişti au fost ucişi de când Marcos Jr a preluat mandatul în iunie 2022, a anunţat Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Filipine.

Parteneri