AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Un român din Marea Britanie ar fi implicat în atacurile „KillNet” asupra site-urilor din România

Un român rezident în Marea Britanie este bănuit de autorități că ar fi implicat în atacurile grupării KillNet, de origine rusă, asupra unor site-uri oficiale și private din România.

Cetăţeanul este în custodia autorităţilor şi este audiat. Sperăm că în viitorul apropiat vom avea şi rezultate. La domiciliul acestuia a fost efectuată o percheziție, a spus ministrul de Interne, Lucian Bode, potrivit hotnews.ro.

„În urma activităților comune efectuate de autoritățile române și britanice, a fost identificată o persoană bănuită, cetățean român, rezident în Marea Britanie, care ar fi susținut activitatea grupării infracționale, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracțională și prin indicarea unor site-uri web din Romania care ar fi putut fi atacate prin același mod de operare”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Sâmbătă, gruparea Killnet a publicat pe canalul de Telegram propriu informația că s-ar afla în spatele mai multor atacuri și, totodată, a postat o listă de site-uri web din România (instituții, media, partide politice, business, cultură, etc.) care, spun ei, vor fi în aceste zile noi ținte ale atacurilor de tipul distributed denial of service (DDoS). Obiectivul principal al atacatorilor este inactivarea site-urilor și a serviciilor web, distrugerea reputației și panicarea utilizatorilor din România.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!