• Home
  • Știri
  • Un șofer român a fost arestat în Germania, după ce a furat trei tractoare noi

Un șofer român a fost arestat în Germania, după ce a furat trei tractoare noi

tractoare

Un șofer român a fost arestat în Germania, după ce a furat trei tractoare noi, evaluate la 335.000 de euro. El le-ar fi furat de la un dealer din Danemarca.

„Arestarea a fost rezultatul unei operațiuni comune Europol împotriva crimei organizate transfrontaliere din regiunea Mării Baltice și nordul Europei”, au declarat autoritățile daneze.

În fața autorităților, bărbatul în vârstă de 28 de ani a pledat nevinovat, însă nu a făcut recurs la măsura arestării preventive.
Șoferul român a fost căutat trei zile consecutive, pe 10, 11 și 12 octombrie, în trei țări: Danemarca, Suedia și Germania. Datorită comunicării dintre autoritățile celor trei țări a fost depistat un TIR românesc care se îndrepta în Germania din Danemarca.

Bărbatul transporta trei tractoare, care s-au dovedit a fi furate din Danemarca. El a fost reținut de polițiștii germani și plasat în arest preventiv.

În cele trei zile de activitate, aproximativ 10.000 de persoane și 6.300 de autoturisme au fost conduse în 10 țări.

Soren Hogenhof Larsen, directorul Departamentului de vânzări al reprezentanței de utilaje agricole, a menționat că tractoarele găsite în posesia șoferului român au fost furate de la reprezentanța Maskincentrum din Aulum, scrie stiridiaspora.ro, potrivit b1tv.ro.

„Am văzut o mulțime de urme de roți. Au furat tractoarele de lângă noi și s-au îndreptat spre drumul de țară. Acolo probabil că au fost urcate într-un camion. Nu știu dacă a fost nevoie de patru oameni pentru a rezolva totul”, a spus directorul de vânzări Soren Hogenhof Larsen.

Parteneri