AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Un studiu realizat de Institutul Pasteur arată unde se întâmplă cele mai multe contaminări cu virusul SARS COV-2

Un studiu realizat de Institutul Pasteur din Franța arată unde se pertec cele mai multe infectări cu noul coronavirus. Conform studiului, cele mai multe contaminări cu virusul SARS COV-2 se întâmplă în principal în familie, dar și în spațiile neaerisite Pe lista locurilor cu risc de infectare se regăsesc reuniunile la care participă multe persoane, dar și călătoriile în străinătate.

Dacă până acum ne temeam cel mai mult de o călătorie cu transportul în comun sau de un drum la piață, iată că acum Institutul Pasteur a a ajuns la concluzia că în familie sau la reuniunile cu prietenii s-au produs cele mai multe contaminări cu Sars Cov 2.
Sunt locurile în care se renunță la purtarea măștii – gest pe care nu-l facem pe stradă sau la cumpărături.

Mai puțin expuși riscului de infectare sunt cei care lucrează de acasă. Numărul cazurilor de contaminare a scăzut cu 30 % față de cel înregistrat la persoanele care merg la birou. Copiii până în 11 ani nu sunt un pericol mare de infectare a părinților și bunicilor, chiar dacă merg la școală sau la grădiniță.

Pe lista locurilor mai puțin riscante de a lua coronavirus sunt și magazinele, sălile de clasă sau saloanele de coafură, dar și locurile publice în care se impune purtarea măștii. Regula nu se păstrează și în cazul sălilor de sport interioare, barurilor și restaurantelor, arată studiul.

Peste 77 de mii de persoane cu infecție Sars Cov 2 acută au participat la studiul realizat de Institutul Pasteur din Franța în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021.

RISC DE INFECTARE CU SARS COV 2:
42 % între prieteni
39 % în mediul familiei extinse
15 % locul de muncă

RISC SCĂZUT DE INFECTARE CU SARS COV 2
– magazine
– săli de amfiteatru/clasă
– locașuri de cult
– saloane de coafură
– mijloacele de transport în comun

Sursa – stiri.tvr.ro

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!