Un TESTER DE DIAGNOZA AUTO va poate ajuta sa rezolvati problema cu MARTORII DIN BORD

Ce inseamna martorii din bord?

Daca luminile din bordul masinii se aprind, clipesc sau raman constante in functie de problema cu care va confruntati inseamna ca a venit momentul in care sa apelati la un tester de diagnoza auto profesional. Este clar ca vehiculul are nevoie de o verificare amanuntita cat mai curand posibil.

Daca lumina este constanta inseamna ca problema nu este o urgenta insa trebuie sa va testati masina cu ajutorul testerelor auto profesionale.

Distribuie prietenilor

O lumina intermitenta indica, de obicei, o eroare grava a motorului care permite combustibilului fara ardere sa fie aruncat in sistemul de evacuare. Acolo poate ridica rapid temperatura catalizatorului pana la un punct in care se poate intampla deteriorarea, apoi fiind necesara o reparatie costisitoare. Daca se intampla acest lucru, ar trebui sa reduceti puterea si sa verificati vehiculul cat mai cuprand fie cu un tester auto universal sau cu un tester de diagnoza auto dedicat pentru marca auto respectiva.

Daca se aprinde lumina motorului: 

  • Cautati problema care necesita atentie imediata
  • Verificati indicatoarele si luminile tabloului de bord pentru beneficia de date despre presiunea scazuta sau despre supraincalzirea uleiului.

Incercati sa strangeti capacul de carburant

Acest lucru rezolva adesea problema. Retineti ca poate dura ceva timp inainte ca lumina sa se reseteze.

Reduceti viteza si incarcarea

Daca lumina in bord este aprinsa sau observati probleme grave ce tin de performanta, cum ar fi o pierdere de putere, reduceti viteza si incercati sa reduceti sarcina pe motor.

Verificati codul de eroare si rezolvati problema

Pentru a face acest lucru aveti nevoie de un tester de diagnoza auto profesional. Cu ajutorul acestuia puteti afla si interpreta codul de eroare. In urma testarii auto veti afla cum puteti remedia problema existenta.

In urma testarii auto pe care o puteti realiza singur, va veti orienta catre o problema sau mai multe. Fiecare etapa a verificarii trebuie efectuata cu un tester de diagnoza auto profesional care va ofera cele mai corecte informatii despre autovehicul. De asemenea, in urma testarii auto veti beneficia de informatii despre tensiuni, rezistenta, temperatura sau alte valori exacte.

Cauze comune pe care le puteti remedia cu ajutorul unui tester de diagnoza auto:

  • Capac de gaz liber
  • Senzor de oxigen
  • Problemă cu bujie / aprindere
  • Convertor catalitic