• Home
  • Meteo
  • Un val de ploi și ninsori lovește România

Un val de ploi și ninsori lovește România

lapovita 1

Vreme caldă sâmbătă, 2 decembrie, cu maxime cuprinse între 18 și 21 de grade Celsius. De duminică însă, vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță o răcire accentuată, iar în zilele următoare ploile și ninsorile pun, din nou, stăpânire pe România.

”Chiar și a doua zi din luna decembrie va fi una foarte călduroasă, pentru că temperaturile rămân ridicate, 21 de grade posibil în sudul Dobrogei dar și valori mai ridicate în dealurile subcarpatice ale Munteniei.

Inclusiv în Capitală ne așteptăm să consemnăm valori în jurul a 18 grade și minime pozitive pe parcursul nopților și dimineților pentru primele două zile din luna decembrie.

Începând de duminică, vom consemna o răcire semnificativă în toată țara, mai accentuată în regiunile intracarpatice, acolo unde maximele nu vor mai depăși 5…6 grade Celsius iar minimele vor fi unele preponderent negative, spre -11 grade în zonele depresionare, până la cel mult 1…2 grade în zona litoralului”, a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la Antena 3 CNN, potrivit adevarul.ro.

În a doua parte a săptămânii viitoare, frigul se întoarce. Un nou episod de ploi și ninsori lovește România.
Duminică, 3 decembrie, vremea se schimbă radical. Se va răci, mai accentuat în jumătatea nord-vestică a teritoriului. Cerul va avea înnorări temporare şi local vor fi precipitaţii, în general slabe, mai ales sub formă de ploaie în regiunile sud-estice, mixte în vest, nord-vest, centru şi în dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei şi predominant ninsori la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul ţării şi pe crestele montane, îndeosebi ale Carpaţilor Orientali, dar local şi în centrul şi estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 0 şi 15 grade, iar cele minime în general între -8 şi 2 grade.

În Capitală, valorile termice vor scădea faţă de ziua anterioară, astfel cã temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Cerul va fi noros şi temporar va ploua slab, iar vântul va sufla în general moderat.

Parteneri